> Startsidan
> Allmänt om ensilering
> Vad är kvalitet?
> Ensileringsmedel
> Ensilage som foder
> Ensilage till hästar
> Silor/balar
> Förluster
> Skörd
> Grödor
> Forskning
> Vem gör ensilageNYTT?
> Kontakt

 

 

 

Forskning
av David Slottner Agr D

Här kommer olika forskningsrapporter att sammanfattas, allteftersom jag hittar dem:

> Tanniner till mjölkkor.

> Socker förbättrar kväveutnyttjandet.

>Högre mjölkavkastning, men sämre kväveeffektivitet med syrabehandlat ensilage än med enzymbehandlat.

> Mer kvarvarande socker i ensilaget ökar mikrobproteinsyntesen.

> Hur utnyttjar man majsensilage?

>Utnyttjas hackad eller skuren gröda bäst av mölkkor? (och lite tillsatsmedel)

> Tillsatsmedel till köttdjur?.

> Rödklöverensilage utnyttjas bättre än lusern av mjölkkor.

> Proteinnedbrytning i våmmen varierar mellan olika sorters rödklöver.

> Densitet och förluster vid ensilering i slang.

> Baljväxtensilage är mer lönsamt än gräsensilage.